Dusenberg Inredning och DesignStudio

     Stämningsfulla inne- och utemiljöer.                             

© 2022 Dusenberg DesignJana Dusenbergs kreativitet återspeglas för första gången på Sofiero.

Bild: Sven-Erik Svensson. HD

Om Inspirationsträdgården: En Trolsk Champangefest på Sofiero Slott

Filosofi

Vi alla känner intuitivt vad som funkar för oss men vet inte riktigt vad som är möjligt ... Jag inspireras av naturen,vetenskapen, konst, poesi, musik men även personligheten hos människorna som skall bo och leva i miljön. För mig är källorna många att ösa ur och hämta inspiration från när jag skapar spännande miljöer för återhämtning och samvaro.

Om 

I 18 år har jag inrett och designat hus, lägenheter och kontor. Det var dags för mig att professionalisera och bredda det jag älskat och arbetat med, nämligen att skapa space med stark atmosfär. Jag vidareutbildade mig till trädgårdsmästare i Båstad. Min praktik tog mig till England och Sissinghurst CastleGarden i Kent samt till Danmark hos blomsterkreatörerna Annette von Einem och Tage Anderssen. Naturen, konsten, musiken och vackra föremål har alltid funnits runt mig på något sätt. Som barn i mötet med Elsa Beskows, och John Bauers illustrationer och målningar. Min egna mormors utsökta guld och silverbroderade folkdräkter var som hämtade från sagornas värld. För att inte tala barndomens resor till fjärran länder och lekar i den västmanländska skogen. Där rum bildades och blev levande mellan trädens rötter.


Tidigt insåg jag genom litteraturen och familjens resor att det som formats av mänskliga händer talar till oss i generationer och att det som skapats av en italienare, tysk, masai, japan eller lankes är olika vackert. Jag utbildade mig från början inom verksamhetsutveckling och kvalitetssäkring och har arbetat som konsult.  

Den kreativa banan började med ett modeföretag Dusenberg Agenturer med High-End kunder i Norge, Finland som Illum i Köpenhamn, NK Stockholm och Göteborg. Därefter var jag butikschef på Iems som är ett inredningsföretag och innan det ägare av livsstilsbutiken med lokalkonst och hantverk Höganäs Goda.  

Sissinghurst Castle Garden | National Trust

 Annette von Einem

Tage Andersen